Sessies & trajecten – oude website

Mijn werkwijze
Tijdens het eerste gesprek kijk ik graag met jou naar je hulpvraag over jezelf (in relatie met je kind), over je kind en/of over de opvoeding. We onderzoeken samen wat er speelt en wat jij en/of je kind nodig hebt. Ik geef je direct advies mee en we spreken af welke hulp passend is en hoeveel sessies nodig zijn. De hulp is dus afgestemd op jou én je kind. Ik maak gebruik van verschillende therapievormen, zoals clientgerichte therapie, cognitieve gedragstherapie, mindfulness en EMDR, en integreer in de sessies mijn holistische en spirituele visie op de mens en opvoeding. Ik werk inzichtgevend en lichaamsgericht, en vergroot je eigen veerkracht en zelfoplossend vermogen. Indien gewenst betrek ik ook leefstijl en voeding in de behandeling.

Hoeveel sessies zijn er meestal nodig?
Het aantal sessies hangt af van de (hulp)vraag, welke hulp ik inschat dat er nodig is op basis van het eerste gesprek en de behoefte die je hebt.

Ik geloof dat jij het beste kunt inschatten wanneer je behoefte hebt aan hulp en hoe lang deze hulp nodig is. Veel mensen willen hulp omdat ze er zelf niet helemaal uitkomen. Het kan preventief zijn of omdat je merkt dat je last hebt van stressklachten of angsten.

Ben je geïnteresseerd?
Neem contact op voor een gratis kennismakingsgesprek via info@bewustemama.nl.

Sessies naar behoefte

Individuele sessie

In een gesprek met jou of samen met je partner kijken we naar je hulpvraag, wat jij en je kind nodig hebben en hoe je daaraan kan werken. Met de inzichten en tools kun je verder. Vaak zijn enkele gesprekken voldoende.

Wanneer er therapie nodig is (bijvoorbeeld voor traumaverwerking) dan is een langer traject nodig, bijvoorbeeld 8 tot 10 sessies.

Een individuele sessie (van 60 min) kost 95 euro.

Trajecten

Traject

Bewuste zwangerschap

Wil je bewust je zwangerschap ingaan of tijdens je zwangerschap bewust leven en je voorbereiden op het moederschap? Wil je het moeder worden zien als ingang voor persoonlijke groei en daarmee ook een bewuste moeder worden voor je kind?

In 4 sessies vooraf en/of tijdens je zwangerschap kijken we naar wat je nodig hebt om je goed voor te bereiden op het moederschap, de bevalling en de kraamtijd op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, psyche, voeding en leefstijl.

Daarnaast bied ik emailcontact tussen de sessies door en geef ik lees- en luistertips die bij jouw thema’s passen zodat je ook bewust bezig kan blijven met je groei tussen de sessies door.

Investering is 370 euro.

Traject

Bewust ouderschap

Wil je bewuster in het ouderschap komen te staan, en zien en merken hoe je eigen persoonlijke ontwikkeling ook je kind ten goede komt? Wil je begrijpen hoe je kind je spiegelt en wat hij of zij nodig heeft?

In 5 sessies gaan we samen kijken naar de interactie tussen jou en je kind, je eigen worstelingen en hoe je kunt groeien als ouder. We kijken naar je eigen balans en de opvoeding van je kind.

Daarnaast bied ik emailcontact tussen de sessies door en geef ik lees- en luistertips die bij jouw thema’s passen zodat je ook bewust bezig kan blijven met je groei tussen de sessies door.

Investering is 460 euro.

Wil je meer weten?
Neem vrijblijvend contact met me op voor een gratis kennismakingsgesprek via info@bewustemama.nl.

Vergoeding via zorgverzekeraar
Ik heb geen contracten met zorgverzekeraars of de gemeente, omdat ik niet wil werken volgens hun eisen. Daarom kan ik een holistische aanpak hanteren.
Hoewel de psychologische zorg in het basispakket zit, vind ik dat veel mensen die hulp vragen niet voldoen aan een classificatie/diagnose (die nodig is voor vergoeding) en dat het heel normaal is om in je leven een moeilijke periode te hebben waar je hulp bij vraagt, of graag een persoonlijke groei wil doormaken. Wanneer je moeilijkheden ervaart, kijk ik naar jou als persoon in plaats van de klachten of symptomen en stel ik alleen een diagnose als ik denk dat het functioneel is en helpend is voor jou.

Wanneer ik wel een diagnose/classificatie kan stellen (altijd in overleg met jou) bestaat de mogelijkheid dat de zorgverzekeraar een deel vergoedt. Wanneer je dit wenst, informeer dan bij je zorgverzekeraar wat de vergoeding is voor een behandeling via een niet-gecontracteerde GZ-psycholoog.


feelings
i can feel lost, and still feel grounded.
i can find motherhood the hardest thing i ever experienced, and still feel grateful.
i can be exhausted, and still feel like the strongest version of me.
i can feel the need to be alone, and still miss her when she is asleep.
i can feel restless, and still feel a sweet sense of inner peace.
i can be insecure about my changing body, and still be proud of it.
i can feel scared, overwhelmed, anxious, and still find the serenity to keep her safe.
i can feel it all.
i allow myself to feel it all.

Uit Motherhood, a memoir of our first year van Carolijn Braeken

close


Leuk dat je
geïnteresseerd bent in bewust ouderschap!

Meld je aan om regelmatig inspirerende inhoud in je inbox te ontvangen.

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.