Image


Individuele sessies

In het eerste gesprek met jou (of samen met je partner) kijken we naar je hulpvraag, wat jij en je kind nodig hebben en hoe je daaraan kunt werken. Afhankelijk van je hulpvraag en wensen, en mijn inschatting bepalen we samen hoeveel sessies er nodig zijn.

Het traject kan vallen onder psychologische begeleiding of coaching. Alleen psychologische begeleiding is vrijgesteld van btw. Wanneer ik een classificatie (ofwel diagnose) kan stellen bij jou dan kan er (deels) vergoeding vanuit de zorgverzekeraar plaatsvinden. Wanneer de hulp voor het kind is dan zijn de kosten voor eigen rekening. Zie voor meer informatie hieronder.

Investering voor individuele sessie is 95 euro (exclusief btw bij coaching).
Meer informatie over tarieven, kun je vinden op mijn persoonlijke website www.anjavanonna.nl

Neem contact op voor een gratis kennismakingsgesprek
Image


Traject Bewust zwangerschap

Wil je bewust je zwangerschap ingaan of tijdens je zwangerschap bewust leven en je voorbereiden op het moederschap?
En wil je het moeder worden zien als ingang voor persoonlijke groei en daarmee ook een bewuste moeder worden voor je kind?

In 4 sessies vooraf en/of tijdens je zwangerschap kijken we naar wat je nodig hebt om je goed voor te bereiden op het moederschap, de bevalling en de kraamtijd op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, psyche en leefstijl.

Investering is 425 euro (inclusief btw). 

Neem contact voor een gratis kennismakingsgesprek
Image


Traject Bewust ouderschap

Wil je bewuster in het ouderschap komen te staan en inzicht krijgen in hoe je eigen persoonlijke ontwikkeling ook je kind ten goede komt?
Wil je begrijpen hoe je kind je spiegelt en wat hij of zij nodig heeft?

We kijken samen naar je wensen en doelen. In 5 sessies krijg je inzicht in de interactie tussen jou en je kind en hoe je kunt groeien als ouder. Je krijgt ondersteuning in je persoonlijke ontwikkeling voor jezelf, en indirect voor je kind. En er is aandacht voor de opvoeding van je kind waarbij de focus ligt op het vergroten van de verbinding met je kind. 

Investering is 525 euro (inclusief btw).

Neem contact voor een gratis kennismakingsgesprek

Meer over het hulpaanbod

Hoeveel sessies zijn er nodig?

Het aantal sessies hangt af van de mate van psychische klachten en de (hulp)vraag. We onderzoeken samen wat het best passend is. Ik geloof dat jij het beste kunt inschatten wanneer je behoefte hebt aan hulp en hoe lang deze hulp nodig is. Veel mensen willen hulp omdat ze er zelf niet helemaal uitkomen. Het kan preventief zijn of omdat je merkt dat je last hebt van stressklachten of angsten. Het aantal kan daarom verschillen van enkele sessies tot een langer traject van bijvoorbeeld 10 sessies.

Vergoeding via zorgverzekeraar

Ik heb bewust geen contracten met zorgverzekeraars of de gemeente afgesloten. Op deze manier hebben de eisen van de zorgverzekeraar geen invloed op jouw behandeling. Dit maakt dat wij samen kunnen beslissen welke hulp het beste bij je past. Kijk ook op www.contractvrijepsycholoog.nl voor meer informatie. 
De psychologische zorg (basis GGZ) zit in het basispakket en gaat ten koste van het eigen risico. 

Wanneer ik een diagnose/classificatie kan stellen (altijd in overleg met jou), kan de zorgverzekeraar de hulp geheel of gedeeltelijk vergoeden. Wanneer je dit wenst, informeer dan bij je zorgverzekeraar wat de vergoeding is voor een behandeling via een niet-gecontracteerde GZ-psycholoog. Als je hiervoor in aanmerking wilt komen dan heb je een verwijsbrief van de huisarts nodig (met de volgende 3 vermeldingen: een vermoeden van een DSM-stoornis, verwijzing naar de basis GGZ en de agb-code van de huisarts).

In het geval van vergoeding kan er gekozen worden uit 5 behandelmodules in de basis GGZ: transitie/onvolledig behandeltraject (1-2 sessies), kort (2-5 sessies), middel (5-8 sessies), intensief (8-12 sessies) en chronisch (8-12 sessies). Kijk ook op mijn website www.anjavanonna.nl voor meer uitleg hierover.

Psychologische hulp of coaching

Het verschil tussen psychologische begeleiding en coaching is dat het bij het eerste gaat om afname van psychische klachten terwijl coaching meer gericht is op persoonlijke ontwikkeling en het behalen van een bepaald doel. Wanneer de hulp bij mij onder coaching valt, heeft het wel de diepgang van therapie. Mijn aanbod wat betreft trajecten valt onder coaching en persoonlijke ontwikkeling.

Psychologische behandeling is vrijgesteld van BTW. Dat geldt dus niet voor coaching. Coaching kan interessant zijn voor zzp'ers en ondernemers omdat deze kosten aftrekbaar zijn.

Wat maakt mijn aanbod anders dan de meeste reguliere hulp?

De psychologische hulp voor ouders of het kind zijn meestal gescheiden. Je vraagt of hulp voor je kind en dan ligt de focus bij het kind, of je vraagt hulp voor jezelf en jouw klachten. Ik geloof echter dat deze niet los van elkaar staan. Daarom kijk ik naar de interactie tussen jou en je kind. Omdat ik werk vanuit de visie van bewust ouderschap heb ik vaak een andere kijk op problemen bij het kind. Ik zoek naar de oorzaak en verbanden en kijk naar de (basis)behoeften van het kind. Vaak ligt er onder het gedrag een behoefte, of is het een reactie op iets. Door op zoek te gaan naar wat onder het probleem ligt, denk ik dat er blijvende verandering kan ontstaan. 

Tijdig afzeggen afspraak

Voor een afspraak houd ik mijn agenda vrij en boek ik een ruimte. Daarom verzoek ik je de afspraak op tijd af te zeggen of te wijzigen. Doe dit 24 uur voor de afspraak of eerder. Wanneer dit niet gebeurt dan zal ik 50 euro in rekening brengen.   

Lidmaatschap en registratie

Als GZ-psycholoog ben ik ingeschreven in het BIG-register onder het nummer 49917835025.
Ik ben lid van de Nederlandse vereniging voor gezondheidszorgpsychologie (NVGzP).
Mijn kwaliteitsstatuut is hier in te zien.

 

Image


Klachtenregeling

Als vrijgevestigde psycholoog ben ik aangesloten bij de Nederlandse vereniging voor gezondheidszorgpsychologen. Cliënten kunnen met klachten over mij of mijn behandeling terecht bij mij of bij de klachtenfunctionaris van de NVGzP te bereiken via: klachten@nvgzp.nl De klachtenregeling is hier te vinden.

 

Image

Individuele sessies

 • 1 op 1 sessies
 • Aantal sessies afhankelijk van je hulpvraag en doel
 • Sessies voor jezelf en/of je kind
 • 95 euro per sessie (ex btw in geval van coaching)
Image

Traject Bewust zwangerschap

 • Aandacht voor je persoonlijke groei tijdens je zwangerschap
 • Bewust voorbereiden op de bevalling en het moedershap
 • Bewuste leefstijl voor jezelf en je kindje
 • 4 sessies (voor en) tijdens je zwangerschap
 • Investering is 425 euro (inc. btw)
Image

Traject Bewust ouderschap

 • Bewuster in het ouderschap staan
 • Werk aan persoonlijke ontwikkeling voor jezelf en je kind
 • Leer hoe je kind je spiegelt en wat jullie interactie is
 • Krijg inzicht in wat je kind nodig heeft
 • Vergroot de verbinding met je kind
 • 5 sessies
 • Investering is 525 euro (inc. btw)
close


Leuk dat je
geïnteresseerd bent in bewust ouderschap!

Meld je aan om regelmatig inspirerende inhoud in je inbox te ontvangen.

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.